Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 1200g |
5,99 zł
(9,98 zł) |
|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
Kasza manna | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Ksylitol | 36g |
1,87 zł
(12,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło orzechowe | 200g |
7,05 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
8,27 zł
(8,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 750ml |
2,62 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 70g |
1,96 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
9,32 zł
(9,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
Truskawki | 200g |
4,80 zł
(11,99 zł) |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |