Darmowa dieta 3500 kcal nr 57439



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

49   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym
451 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.91 g T: 14.95 g W: 63.17 g (BŁ: 5.86 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

37   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Obiad


Makaron z gorgonzolą
1296 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 55.38 g T: 52.15 g W: 160.12 g (BŁ: 17.08 g)

Wegetariańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.



Podwieczorek


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3516 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 108.64 g
Tłuszcz: 125.51 g
Węglowodany: 509.46 g (w tym błonnik: 39.79 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Orzechy włoskie 30g     3,45 zł (11,49 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 95g     0,71 zł (2,99 zł)
Ser gorgonzola 100g     8,99 zł (8,99 zł)
Woda 580ml 0,00 zł (0,00 zł)



×