Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 200g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 384g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Orzechy laskowe | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 305g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 45g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |