Zmiksuj wszystko w blenderze
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 390g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |