Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 18g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 360g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |