1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Buraki gotowane | 500g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 27g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rukola | 80g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 180g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wafle kukurydziane | 40g |
![]() |
|
Woda | 220ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |