Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 300g |
![]() |
|
Majonez | 150g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 200g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 40g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 360g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 360g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |