Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 212g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 600g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 60g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |