Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
1. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, następnie dodać wszystkie mokre i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji masy. 2. Piec 12-15 min w 180 stopniach C.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukier biały | 200g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 200g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 250g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 10g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 100g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 200g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 180g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 240g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |