Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 125g |
0,87 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 220g |
1,70 zł
(2,78 zł) |
|
Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |