Darmowa dieta 1600 kcal nr 24290



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki
439 kcal
Łączna waga porcji: 334g.

B: 18.37 g T: 15.33 g W: 63.46 g (BŁ: 12.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

11   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1637 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 58.59 g
Tłuszcz: 52.61 g
Węglowodany: 262.88 g (w tym błonnik: 56.85 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 50g     1,55 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 53g     6,34 zł (8,97 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Sardynka w oleju 40g     2,00 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 540ml 0,00 zł (0,00 zł)



×