Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 500g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Marchew | 220g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 220ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 60g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |