Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Cebula | 90g |
0,21 zł
(1,89 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 300g |
5,21 zł
(8,69 zł) |
|
| Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 215g |
1,66 zł
(2,78 zł) |
|
| Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
| Mango | 250g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
1,80 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 300ml |
1,05 zł
(3,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 3g |
0,08 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0.1g |
0,01 zł
(1,79 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 80g |
1,27 zł
(4,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Szpinak | 250g |
4,99 zł
(7,98 zł) |
|
| Sól himalajska | 2g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |