Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 0g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 0g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Liść laurowy | 0g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 250g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzeżucha | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |