Darmowa dieta 1800 kcal nr 53398



Śniadanie


Jaglanka z borówkami i amarantusem
441 kcal
Łączna waga porcji: 434g.

B: 13.6 g T: 14.63 g W: 68.91 g (BŁ: 9.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

13   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Obiad


Sałatka z komosą i fasolą
510 kcal
Łączna waga porcji: 361g.

B: 25.09 g T: 21.35 g W: 62.65 g (BŁ: 16.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.



Podwieczorek


Koktajl energetyzujący z pomarańczą, bananem, kiwi i guaraną
303 kcal
Łączna waga porcji: 544g.

B: 5.34 g T: 2.87 g W: 70.09 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Wartości odżywcze:


Białko: 54.72 g
Tłuszcz: 64.46 g
Węglowodany: 287.28 g (w tym błonnik: 49.85 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 9g     0,63 zł (6,99 zł)
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Guarana mielona 4g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jarmuż 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Orzechy nerkowca 15g     2,00 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 56g     1,79 zł (7,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Woda 590ml 0,00 zł (0,00 zł)



×