Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 590ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |