Darmowa dieta 1900 kcal nr 14813



Śniadanie


Bułka z twarożkiem
327 kcal
Łączna waga porcji: 203g.

B: 25.3 g T: 10.6 g W: 34.71 g (BŁ: 3.43 g)

Wegetariańskie  

73   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.



Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną
554 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 30.54 g T: 27.74 g W: 48.89 g (BŁ: 5.09 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.



Podwieczorek


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
528 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 4.98 g T: 10.06 g W: 108.08 g (BŁ: 6.74 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

33   31

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1899 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 72.58 g
Tłuszcz: 64.4 g
Węglowodany: 273.72 g (w tym błonnik: 28.81 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bułka grahamka 50g     0,68 zł (0,89 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Jaja kurze całe 160g     1,12 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 45g     0,35 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 40g     0,39 zł (3,39 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 48g     1,80 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Ser twarogowy półtłusty 100g     1,60 zł (3,99 zł)
Suszone pomidory 20g     0,50 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 3g     0,30 zł (2,49 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Woda 490ml 0,00 zł (0,00 zł)



×