1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula czerwona | 55g |
0,25 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
1,16 zł
(1,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Mango | 500g |
9,40 zł
(15,98 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 200ml |
3,60 zł
(8,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 6g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
1,25 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 80g |
1,47 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
4,93 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |