Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 35g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 151g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Masło klarowane | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.3g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1.3g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |