Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 225g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |