Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 160g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 80g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 40g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 7g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 40g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |