Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 9g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
| Chleb żytni | 95g |
0,90 zł
(3,79 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
1,20 zł
(4,79 zł) |
|
| Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 90g |
0,70 zł
(1,39 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 100g |
0,82 zł
(2,79 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielone mięso wołowe | 100g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 100g |
1,05 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |