1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 700g |
![]() |
|
Cebula | 450g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 250g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 316g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Ksylitol | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 440ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 90g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 270g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 970g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 50g |
![]() |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |