Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Cebula | 260g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Czosnek | 11g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 4g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |