Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 11g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 524g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kalafior | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 45g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |