Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 8g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 1200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 600g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 120g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Migdały | 45g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 498g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 100g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 24g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |