Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 60g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 67g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 360g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 7g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |