Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Kurkuma | 6g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 36g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 26g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 160g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 380g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |