Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Cukinia | 300g |
3,00 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Gruszka | 390g |
2,73 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 60g |
1,47 zł
(2,69 zł) |
|
Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 72g |
2,70 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 80g |
8,88 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 150g |
3,62 zł
(14,49 zł) |
|
Płatki jaglane | 50g |
0,70 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |