Darmowa dieta 2900 kcal nr 114445



Śniadanie


Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem
832 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 24.76 g T: 11.63 g W: 165.06 g (BŁ: 15.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.



Drugie śniadanie


Jaglanka z figami (bez laktozy)
487 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 10.19 g T: 18.3 g W: 73.42 g (BŁ: 5.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   56

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Obiad


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
792 kcal
Łączna waga porcji: 537g.

B: 7.47 g T: 15.09 g W: 162.12 g (BŁ: 10.11 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Podwieczorek


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

21   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Kolacja


Pierś z indyka z ryżem i surówką
478 kcal
Łączna waga porcji: 504g.

B: 39.81 g T: 4.61 g W: 73.54 g (BŁ: 8.4 g)

Bezglutenowe  

44   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Pierś z indyka myjemy, kroimy na plastry, nacieramy solą i pieprzem i gotujemy na parze ok. 25 minut.
  2. Ryż przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.
  3. Surówkę przygotowujemy wg przepisu: https://dieter.pl/potrawa/surowka-z-ogorkow-z-jogurtem-naturalnym

 



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2930 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 90.39 g
Tłuszcz: 77.61 g
Węglowodany: 490.96 g (w tym błonnik: 43.7 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Burak 105g     0,21 zł (1,99 zł)
Cukinia 300g     3,00 zł (8,49 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Granat 30g     0,82 zł (5,99 zł)
Gruszka 390g     2,73 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Koper ogrodowy 3g     0,36 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 60g     1,47 zł (2,69 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 72g     2,70 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 80g     8,88 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pierś z indyka 150g     3,62 zł (14,49 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 80g     0,60 zł (2,99 zł)
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym 272g 0,00 zł (0,00 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)



×