Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
3,11 zł
(13,99 zł) |
|
Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 200g |
1,90 zł
(3,79 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
1,08 zł
(6,29 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 24g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 12g |
1,44 zł
(2,99 zł) |
|
Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
Kurkuma | 1g |
0,08 zł
(1,69 zł) |
|
Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
0,06 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 60g |
0,72 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 190g |
3,48 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 180g |
0,96 zł
(3,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 110g |
1,46 zł
(5,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
Sok cytrynowy | 7g |
0,19 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
3,24 zł
(5,99 zł) |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |