Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 400g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 500g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |