Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 190g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |