1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 220g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Jarmuż | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 350g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 51g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 135g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1.2g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 580ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |