Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kurkuma | 3g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |