1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 240g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 25g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Schab bez kości | 400g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |