Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 1100g |
![]() |
|
Czosnek | 35g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 275g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Ksylitol | 74g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 186g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 470g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 4g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |