Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 8g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 10g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 260g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 260g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |