Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Czosnek | 13g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 16g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 11g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 4g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 4g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 85g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |