Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 18g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 412g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 22g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |