Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 13g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 255g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 4g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 4g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 110g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |