Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 70g |
0,49 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
0,56 zł
(4,49 zł) |
|
Masło orzechowe | 25g |
0,88 zł
(11,99 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
3,00 zł
(9,99 zł) |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 12g |
0,53 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Passata pomidorowa | 150g |
1,28 zł
(5,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |