Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 35g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |