Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 51g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 510g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 490ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |