Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |