Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |