Darmowa dieta 3900 kcal nr 84215



Śniadanie


Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem
832 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 24.76 g T: 11.63 g W: 165.06 g (BŁ: 15.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.



Drugie śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 9.66 g T: 7.37 g W: 114.41 g (BŁ: 8.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Obiad


Makaron z gorgonzolą
1296 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 55.38 g T: 52.15 g W: 160.12 g (BŁ: 17.08 g)

Wegetariańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.



Podwieczorek


Jajka faszerowane awokado
501 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 21.28 g T: 40.37 g W: 15.15 g (BŁ: 3.39 g)

Bezglutenowe  

22   35

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Źródło: http://olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Jednogarnkowa meksykańska quinoa
693 kcal
Łączna waga porcji: 602g.

B: 28.16 g T: 21.57 g W: 107.18 g (BŁ: 20.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

31   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Pokrój warzywa na małą kostkę.

2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.

3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3864 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 139.24 g
Tłuszcz: 133.09 g
Węglowodany: 561.92 g (w tym błonnik: 64.95 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Awokado 300g     9,33 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bulion warzywny 200g     21,84 zł (27,96 zł)
Burak 105g     0,21 zł (1,99 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 170g     2,04 zł (4,79 zł)
Czosnek 19g     0,83 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Granat 30g     0,82 zł (5,99 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 300g     2,10 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 3g     0,36 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 170g     1,40 zł (2,79 zł)
Kumin (kmin rzymski) 3g     0,26 zł (1,29 zł)
Limonka 100g     1,56 zł (4,99 zł)
Majonez lekki (light) 100g     2,02 zł (8,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Mielona papryka chilli 5g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 30g     3,45 zł (11,49 zł)
Papryka jalapeno 30g     2,00 zł (19,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory w puszce 170g     1,78 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 200g     6,39 zł (7,99 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Ser gorgonzola 100g     8,99 zł (8,99 zł)
Sok cytrynowy 3g     0,08 zł (5,29 zł)
Suszona kolendra 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)



×