1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy w wodzie, w między czasie kroimy ananasa. Do miski dodajemy kukurydzę, ananasa, ugotowany ryż oraz usmażonego kurczaka, mieszamy. Na końcu dodajemy majonez.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas plastry w syropie | 45g |
![]() |
|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 30g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 17g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |