Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 38g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |